TRAKAT - Al generaties uw referentie in tuin & tuinbouw

Actie van de maand september

September is de ideale maand om je haag te snoeien daarom
tijdens de maand september promoties op de haagscharen.
Door te snoeien in september, gaat de haag strak de winter in en zal deze voor de eerste vorst nog voldoende hersteld zijn van het snoeien. Je voorkomt daarmee eventuele vorstschade. Ook stimuleer je een sterke vertakking en blijft je haag mooi vol

Ontdek nog veel meer op onze webshop. Het professionele advies krijgt u er zoals steeds gratis bij!

Prachtige toonzaal

Ruiken, voelen, proeven

Een investering in een toestel of machine, dat doet u liever niet uit een boekje of een folder. We tonen u dan ook de belangrijkste merken en types in onze toonzaal.

Daarnaast vindt u er uiteraard ook een enorm aanbod klein materiaal en werktuigen, alsook hulp- en vervangstukken. Ons deskundig advies krijgt u er in ieder geval al gratis bij!

Eigen werkhuis

Snel en goed geholpen

Trakat beschikt naast een uitgebreide showroom ook over een erg ruim eigen werkhuis waarin alle mogelijke herstellingen en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden.

Ook als u een specifieke aanpassing aan een toestel wenst, kunnen wij dit samen met u bestuderen en uitvoeren!

Ophaal- en hersteldienst

Wij zijn er voor u

Het is niet altijd evident om je grasmachine, zitmaaier of andere grote machine met eigen vervoer naar Trakat te brengen voor onderhoud. Maar uiteraard helpen wij u daarbij graag!

Tegen een kleine vergoeding komen wij uw tuinmachine ophalen en terugbrengen. Wanneer het u past. Vul het formuliertje in en we prikken meteen een datum.

Park & Tuin

In ons assortiment voor Park en Tuin kan u als particulier terecht voor een breed aanbod kwaliteitsproducten zoals grasmaaiers, heggenscharen, trimmers, … Gebruiksgemak en ecologie combineren we in bijvoorbeeld onze accumachines en robotmaaiers.

Ook openbare diensten, gemeentes en tuinaanleggers zijn bij Trakat aan het juiste adres. We bieden allerhande machines en toestellen voor het onderhoud van onder meer parken of openbare terreinen. Denk maar aan veegmachines, traktoren, onkruidbestrijding, …. Ook hier dragen wij ecologie hoog in het vaandel.

Tuinbouw

Tuinbouwers en hoveniers vinden zeker hun gading bij Trakat. Ontdek bijvoorbeeld onze traktoren, zowel kleine als grote! Of onze freesmachines, ploegen, rotorkop-eggen, zaaimachines, spitmachines, … Kortom alles voor de tuinbouw.

Ook als u een heel specifieke behoefte heeft zoals bijvoorbeeld een hefmast, een prei-aspergewasser, een transportbak of aanhangwagen kan u bij Trakat terecht. En ook hier denken we aan onze leefomgeving. Zo promoten we bijvoorbeeld het gebruik van ecologische brandstoffen.

Manège

Uw stallen verdienen het om piekfijn in orde te zijn. En we helpen u daarbij met een breed aanbod.

Trakat biedt bijvoorbeeld kleine staltraktoren van topmerken zoals Kioti, Landini, Goldoni en Kubota. Met deze smalspoortraktoren beweegt u probleemloos door de stallingen.

Maar ook voor het reinigen van de stallen heeft Trakat een ruim aanbod. Zo hebben we speciale borstels, paddock-stofzuigers en in huis gemaakte pisteslepen. Of heeft u speciale wensen? Ook dat is geen probleem. We maken het gewoon voor u op maat!

Maatwerk

Heeft u behoefte aan een bepaalde machine? Wij bestuderen graag samen met u de beste oplossing en realiseren deze voor u! De mogelijkheden zijn schier oneindig:

  • Ploegen voor beddenteelt
  • Ponsmachines
  • Plantmachines
  • Brekfrezen
  • Machines voor het leggen of oprollen van plastiek
  • Gladde wellen of met draad
  • Brekers

Brandstoffen

Bij Trakat heeft u keuze uit een zeer uitgebreid gamma aan gassoorten van ijsfabriek Strombeek en Primagaz
We vervolledigen ons gamma overigens ook met lasdraad, lashelmen, lasapparaten, …

Daarnaast zijn we ook verdeler van Aspen alkylaatbenzine. Beter voor mens, machine & milieu!

Kwalitatieve houtpellets met din+ EN Plus A1 certificaat dat garant staat voor een ecologische brandstof met hoog rendement vindt u ook in ons gamma.

Ecologisch

Trakat draagt ecologie hoog in vaandel. Alle afvalmaterialen zorgvuldig gesorteerd en gescheiden verwerkt of aangeleverd aan gespecialiseerde verwerkingsbedrijven. Daarnaast gebruiken wij maximaal regenwater ipv leidingwater. En uiteraard letten we bij vervanginvesteringen op ecologisch aspect.

TRAKAT

De garantie van een familiebedrijf

Eeuwenlang ten dienste, zo zou u het kort kunnen samenvatten. Reeds in de 19e eeuw stichtte de familie een steenbakkerij. Om in de vorige eeuw te evolueren naar een smederij op hoek Mechelsesteenweg-Lemanstraat in hartje Sint-Katelijne-Waver.

Willy Van den Eynde zette samen met zijn vader Alfons (‘Fonne’) de smederij verder en creëerde in 1970 Trakat, met machinebouw en verkoop van landbouwmachines en traktoren.

Zoon Kris nam in 2010 de zaak over en moderniseerde het aanbod met onder meer robotmaaiers, accutoestellen, … En ondertussen is de toekomst van het familiebedrijf verzekerd via Sven, zoon van Kris, die mee in de zaak werkt.